Creating Our Reality

Δημιουργώντας την Πραγματικότητα μας - Συνειδητή Συν-Δημιουργία

Αγαπημένοι μου Συν-Δημιουργοί

καθώς σήμερα ασχολιόμουν με την τακτοποίηση των θεμάτων που αφορούν την πληρωμή των εξόδων λειτουργίας της κοινότητας, ενεργοποιώντας τις λειτουργίες "Δωρεά" και "Διαφημίσεις" σκέφτηκα πως σαν κοινότητα θέλουμε να έχουμε μια αμφίδρομη κίνηση και υποστήριξη.

Έτσι πέρα από το χώρο με τις διαφημίσεις, όπου το κάθε μέλος μπορεί να διαφημίσει ένα έργο, ένα προϊόν ή την προσωπική του ιστοσελίδα (με μόνο όρο να μην είναι αντίθετο στη φιιλοσοφία της κοινότητας μας) σκέφτηκα άλλο ένα τρόπο με τον οποίο μπορεί η κοινότητα αυτή να είναι χρήσιμη στα μέλη της ένα προς ένα.

Πολλοί από εσάς παράγετε κάποια προϊόντα, δημιουργείτε έργα τέχνης, ασχολείστε με τη βιολογική καλλιέργεια ή με άλλες δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες κερδίζετε τα απαραίτητα για την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή χρήματα.

Σκέφτηκα λοιπόν πως θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε μια σελίδα ηλεκτρονικής αγοράς (e-shop) όπου το κάθε μέλος που ενδιαφέρεται να μπορεί να προβάλει και να πουλήσει διαδυκτιακά τα προϊόντα του αποκομίζοντας ένα έξτρα εισόδημα. Η σελίδα αυτή βέβαια θα είναι προσβάσιμη και στο ευρύτερο κοινό, αφού δεν στοχεύουμε να κάνουμε γνωστά και να διαθέσουμε τα προϊόντα των μελών μόνο εντός της κοινότητας.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα?Βέβαια θα πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα:

1) στο πως θα γίνονται οι παραγγελίες των "πελατών"
-----α) προς τον κάθε δημιουργό-μέλος που διαθέτει τα προϊόντα του  ξεχωριστά?
___β) προς μια κεντρική βάση εντός της κοινότητας και από εκεί στον δημιουργό?


2) πως θα γίνονται οι πληρωμές από τους πελάτες για τα αγαθά που παραγγέλνουν

----α) άμεσα στον κάθε "δημιουργό"
__ β) προς μια κεντρική βάση της σελίδας και από εκεί διανομή των εισπράξεων στον "δημιουργό" που του ανήκει η πώληση

(θεωρώ καλύτερη την άμεση πληρωμή του προϊόντος στον κάθε ένα "δημιουργό" ξεχωριστά, όμως: ----έχουν όλοι κάποιο λογαριασμό συνδεμένο έτσι ώστε να διευκολουν συναλλαγές/πληρωμές μέσω ιντερνετ?
----και κάτα πόσο διευκολύνει αυτό έναν "πελάτη" εάν θέλει να παραγεείλει προϊόντα από περισσότερους από έναν "δημιουργούς"?)

3) πως θα γίνονται οι αποστολές/διανομές των προϊόντων
----εδώ φυσικά θα πρέπει ο κάθε ένας που προτείνει ένα προϊόν του προς πώληση να ανταποκρίνεται άμεσα στην παραγγελία
στις μεμονωμένες παραγγελίες πορϊόντων από τον ίδιο "δημιουργό" δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να την αποστέλει το συντομότερο δυνατό. π.χ. με αντικαταβολή μέσω ταχυδρομείου ή κούριερ (οπότε λύνεται και το θέμα πληρωμής του)
---αν όμως ο πελάτης παραγγέλνει περισσότερα του ενός προϊόντα τότε θα έχουμε "φαύλο κύκλο"... και μπέρδεμα για τον "πελάτη" Αναρωτιέμαι εδώ μήπως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κάποια κεντρα διανομής-"αποθήκες", π.χ. ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα κτλ, όπου να μπορεί να γίνει αποστολή πολλών διαφορετικών προϊόντων

4) πως θα μπορούμε να εγγυηθούμε στον κάθε πελάτη σαν κοινότητα, πως ο "δημιουργός" ανταποκρίνεται άμεσα και υπεύθυνα στην αποστολή του προϊόντος, αλλά και στην ποιότητα που παρουσιάζει


Αναλύω τη σκέψη αυτή γιατί θαρρώ πως έχουμε μια πολύ καλή προοπτική να κάνουμε κάτι πολύ καλό και για πολύ κόσμο ταυτότχρονα.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο του "amazon"  (εμείς να το πούμε "ΜΑΖΟΝ" ή "ΜΑΖΕΙΝ" καλύτερα, από το μαζί :)  και να δώσει φτερά και ώθηση σε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας του κάθε σπιτικού... ενώ μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει μια "αλυσίδα συνεταιρισμών" εκτός διαδυκτίου σε όλη τη χώρα.


Έχω ενθουσιαστεί!
Περιμένω τη δική σας ανταπόκριση και να το βάλουμε μπρος!


Προβολές: 117

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Πολυ φερελπιδη ιδεα Βικυ, πραγματικα! Μαζειν!!
Οσον αφορα τα πιο επιμερους θεματα που θετεις, θεωρω οτι μια κεντρικη βαση σε ολους τους τομεις θα προσφερει καλυτερη οργανωση, πιστοτητα και ταξη.
Σχετικα με τις αποθηκες, πιστευω οτι βλεπωντας και κανοντας, αναλογα με την κινηση..μακαρι να χρειαστει..
ή μαλλον...το βλεπω!! θα χρειαστει! :)
Εγγυηση δεν μπορω να δω πως μπορει να υπαρξει, μονο κατι αναλογο με την εγγυηση του e-bay..

Η αληθεια ειναι οτι ετυχε να συζητησω την ιδεα της πωλησης (χειροποιητων) αντικειμενων μεσω ιστοσελιδας με αρκετες φιλες μου αυτο το διαστημα!
Πιστευω οτι αν συντονιστουμε εχει τα ολα φοντα και τα προσοντα να πιασει ;)
Αγγελική μου ναι δεν είναι τυχαίο! Πολλοί άνθρωποι έρχονται τελευταία και μου αναφέρουν τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες αναζητήσεις τους για δράση εντός και εκτός ιντερνετ. Προφανώς η καλύτερη λύση για όλους μας θα δοθεί μέσα από συλλογική δράση.

Ακριβώς αυτό επεξεργαζόμαστε τώρα: την κεντρική τάξη και οργάνωση, η οποία θα χρειαστεί να πάρει και "νομική υπόσταση"... νομίζω πως θα βρούμε την ιδανικότερη λύση γιατί οπως είπα δεν θα μείνουμε στην ιντερνετική μας δικτύωση, θα γίνουμε μια αλυσίδα ανθρώπων έξω στην καθημερινή μας ζωή και θα χρησιμοποιούμε και τα δύο: και ιντερνετ και κλασική οδό...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ!!!

ΧΘΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ.

ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.

 

ΗΡΩ

 

Καλώς μας όρισες Ηρώ!


Πράγματι βλέπω πως πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συντονίζονται και χαίρομαι πάρα πολύ γι΄αυτό!


Η ίδια η πράξη πολλές φορές μας δείχνει δρόμους και τρόπους αρμονικής λειτουργίας. Ήδη βρήκαμε στο μπλογκ μου τον Τοξότη μια φόρμουλα, όπου αντί για άλλες διαφημίσεις που προβάλουν π.χ. μέσω google διαφημίσεις οπουουδήποτε, έφτιαξα μια στήλη το "Φημί-ΖΟΥΜΕ τους φίλους μας", όπου τοποθετώ εικονίδια με λινκ σε σελίδες φίλων που δημιουργούν όμορφα και χρήσιμα πράγματα με τα χέρια τους...έτσι οι φίλοι αυτοί προβάλλονται από μια δική τους φίλοι και ίσως μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους φίλους που αγαπούν τον "Τοξότη" και εκτιμούν τις προτάσεις μου...

 

Οπότε και εγώ με τη σειρά μου με καλή συνείδηση δεν προβάλλω όποιον νά΄ναι αλλά ανθρώπους που γνωρίζω η ίδια ή/και εκτιμώ τα προϊόντα τους...

 

Ποιός ξέρει με μια τέτοια φόρμουλα μπορεί να εξελιχθεί και να δημιουργηθεί ένα δύκτιο κάποια σιγμή όπου πραγματικά ο ένας στηρίζει τον άλλο, ο Ένας εργάζεται για Όλους και όλοι για τον Ένα  ...μια όμορφη αμφίδρομη ανταλλαγή... όπου όλοι προσφέρουν και απολαμβάνουν μέσα από την εργασία που τους αρέσει και αγαπούν...

 

Ένα τέτοιο σύστημα ανθρώπων μόνο αρμονία μπορεί να παράγει...

 

 

 

 

 

ΗΡΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είπε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ!!!

ΧΘΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ.

ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.

 

ΗΡΩ

 

ομορφη και λειτουργικη ιδεα!

Μακαρι να υλοποιηθει!

Φιλοι μου ειναι μια πολυ καλη ιδεα την οποια μπορω να την υποστηριξω και τεχνικα.

Να φτιαξω τη σελιδα δηλαδη...

Υπαρχει ομως ενα μικρο προβλημα. Εαν χρησιμοποιησουμε την υπηρεσια PayPal η καποιο συστημα πιστωτικης καρτας, αναγκαστικα (μαλλον...) θα πρεπει να υπαρχει μονο ενας κεντρικος λογαριασμος...

Ποιος η ποιοι θα τον αναλαβουν και πως θα δειξουν ολοι εμπιστοσυνη σε αυτους;

Βεβαιως εργαλεια υπαρχουν. Ενας τροπος ειναι, μεσω της κεντρικης σελιδας που θα δημιουργηθει, να υπάρχουν ξεχωριστοι συνδεσμοι και σελιδες ανα δημιουργο, σε αυτη την περιπτωση ομως θα πρεπει να αναλαβει ο καθενας μονος του να συμπληρωσει τους απαραιτητους κωδικες...

Εγω παντως, ενα γενικο μπακγκραουντ το φτιαχνω...

Εαν θελετε μπορω να το ψαξω παραπανω...

Τελικά καθόλου τυχαία είσαι ο τεχνηκός διαμάντι της κοινότητας μας :)

Φυσικά και θα θέλαμε να φτιάξεις τη σελίδα αυτή Sunborn, όπως και τη σελίδα με τα δώρα από δημιουργούς για τον κουμπαρά της κοινότητας που είχα πει πως θα αντικαταστήσει τα ning-δώρα με εικόνες - Είχα ήδη ξεκινήσει και είχα διαμορφώσει ένα e-shop με τέτοιο τρόπο, όμως επέτρεπε μόνο 9 δώρα δωρεάν, μετά ήθελε μηνιαίο κόστος και δεδομένου πως έχουμε ήδη το κόστος λειτουργίας της πλατφόρμας της κοινότητας είπα να μην το προχωρήσω μέχρι να βρω κάτι άλλο.

 

Νομίζω πως μπορούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο σε μία σελίδα αν σου εξηγήσω λίγο πολύ τι θέλω/Θέλουμε.

 

Στη μία περίπτωση βέβαια μιλάμε για δώρα-εικονίδια μεταξύ μελών, τα οποία έχουν αξία μερικά ευρώ (την αξία του προϊόντος που πουλά άλλο μέλος δια του 10, όπου αφού ένα μέλος συγκεντρώσει π.χ. 10 εικονίδια από το ίδιο προϊόν-έργο μέλους, του αποστέλλεται το έργο-προϊόν αυτό πραγματικά (δεν μένει δηλαδή στα εικονίδια), όπου ο δημιουργός πληρώνεται για το έργο εκείνο και μένει και ένα 2-5% ποσοστό για τον κουμπαρά λειτουργίας της κοινότητας.

 

Μια ανταλλαγή όπου δηλαδή όλοι κερδίζουν. Ο κάθε φίλος-μέλος δε που στέλνει ένα τέτοιο εικονίδιο, όπως και στα εικονίδια δώρων των ning πληρώνει ένα πολύ μικρό ποσό, (το ένα δέκατο της τιμής του προϊόντος- δηλ. άν επιλέγει να στείλει ένα εικονίδιο με ένα βιβλίο αξίας 15€ πληρώνει 1,5€. Το άτομο που δέχετε το εικονίδιο ως δώρο, μόλις συγκεντρώσει από το ίδιο ή από 10 διαφορετικά μέλη τα 10 τέτοια εικονίδια αποκτά το ίδιο το βιβλίο, που το αποστέλλουμε στη διεύθηνση που θα μας πει...

 

Αυτό για το shop δώρων... (ίσως να χρειαστεί να είναι και ξέχωρ πλατφόρμα, εσύ ξέρεις)

 

Αυτό που ανέπτυσσα εδώ βέβαια είναι μια πλατφόρμα e-shop ανοιχτή προς όλους, δηλαδή και σε μη μέλη της κοινότητας αφού ναι μεν θα παρουσιάζει και θα διαθέτει προϊόντα και έργα μελών, αλλά θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

 

Εγώ έχω ήδη κωδικούς και λογαριασμό Pay Pall και τον διαθέτω και για τις δωρεές προς την κοινότητα έχοντας τοποθετήσει ξέχωρο κωδικό για κάθετι και εμφανίζοντας τις δωρεές στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας.

Είμαι επίσης ανοιχτή στο να υπάρχει έλεγχος και ενημέρωση όλων σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού αυτού και να εξυπηρετήσω την κοινότητα εάν υπάρχει φυσικά η εμπιστοσύνη.

 

Επίσης απ' όσο γνωρίζω για οποιαδήποτε κλασική μορφή πώλησης οποιοδήποτε e-shop ζητά φορολογικά στοιχεία, οπότε νομίζω πως και εδώ μπορούμε να παρακάμψουμε αρχικά τη φορολογική διαδικασία, μέχρι να μπορεί να σταθεί δηλαδή σαν εγχείρημα, διαθέτοντας τα έργα των συν-δημιουργών με τη μορφή "δωρεάς" και αντίστοιχο κωδικό για κάθε προϊόν, ώστε να φαίνεται άμεσα ποιά παραγγελία έγινε- Εννοείται πως θα γνωρίζουμε ποιός δημιουργός διαθέτει ποιό ή ποιά προϊόντα.

 

Τα δε προϊόντα μπορούν να αποστέλονται και με αντικαταβολή.

Αυτά γνωρίζω πρακτικά και γνωρίζω πως λειτουργούν αφού ήδη εξυπηρετώ αρκετούς φίλους με αυτή τη διαδικασία.

Εάν μας ικανοποιεί ή αν έχουμε καλύτερες προτάσεις τις συζητάμε

 

Χαίρομαι που ήρθε η ώρα για να γίνει πράξη και σε ευρύτερο κύκλο!

 

 

Sunborn είπε:

Φιλοι μου ειναι μια πολυ καλη ιδεα την οποια μπορω να την υποστηριξω και τεχνικα.

Να φτιαξω τη σελιδα δηλαδη...

Υπαρχει ομως ενα μικρο προβλημα. Εαν χρησιμοποιησουμε την υπηρεσια PayPal η καποιο συστημα πιστωτικης καρτας, αναγκαστικα (μαλλον...) θα πρεπει να υπαρχει μονο ενας κεντρικος λογαριασμος...

Ποιος η ποιοι θα τον αναλαβουν και πως θα δειξουν ολοι εμπιστοσυνη σε αυτους;

Βεβαιως εργαλεια υπαρχουν. Ενας τροπος ειναι, μεσω της κεντρικης σελιδας που θα δημιουργηθει, να υπάρχουν ξεχωριστοι συνδεσμοι και σελιδες ανα δημιουργο, σε αυτη την περιπτωση ομως θα πρεπει να αναλαβει ο καθενας μονος του να συμπληρωσει τους απαραιτητους κωδικες...

Εγω παντως, ενα γενικο μπακγκραουντ το φτιαχνω...

Εαν θελετε μπορω να το ψαξω παραπανω...

Καλησπέρα Βικυ και Συνδημιουργοί

Είναι πολύ καλή ιδέα και πιστεύω ότι θα πάει καλά.
Η άμεση επαφή με τους παραγωγούς προϊόντων ώστε να υπάρχει η πληροφορία για τα προϊόντα από πρώτο χέρι προσωπικά μου είναι πολύ ελκυστική και φροντίζω να την υλοποιώ στις αγορές μου.
Οι παραγγελίες μπορούν να γίνονται στην ομάδα κεντρικά και να μεταβιβάζονται στους παραγωγούς.
Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται αρχικά αντικαταβολή. Αργότερα μετά και την γνωριμία θα μπορούσε να υπάρχει περίοδος πίστωσης.
Η εγγύηση μπορεί να λειτουργήσει με δείγματα προϊόντων που θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι σε θέση να στείλουν στους ενδιαφερόμενους, καθώς και με πληροφοριακό έντυπο υλικό.
Είναι απολύτως θεμιτό να υπάρχει ένα ποσοστό από την πώληση σαν συμβολή στα έξοδα της ιστοσελλίδας των ΣυνΔημιουργών.
Προσωπικά σαν παραγωγός Μεσσηνιακού Βιολογικού Ελαιολάδου αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων, χαίρομαι να δαθέσω τις πληροφορίες και τα προϊόντα της Μητέρας μας Γης στους αδελφούς ΣυνΔημιουργούς.

Πολύ ωραία Νίκο! είσαι ο τρίτος ελαιοπαραγωγός βιολογικού λαδιού που γνωρίζω! αυτό κι αν δεν λέει πολλά! Το λαδάκι μας αποκτά την τιμητική του θέση και πάλι!

Η αντικαταβολή είναι μια πολύ καλή λύση για όλους τους Συν-Δημιουργούς, απλά

εάν κάποιος επιλέγει να αγοράσει διαφορετικά προϊόντα από διάφορους Συν-Δημιουργούς, ίσως τον βάζουμε σε κόπο να πηγαίνει δύο και τρεις φορές στο ταχυδρομείο για να πληρώσει και να λάβει τα προϊόντα του και σε διαφορετικές μέρες... μιας και δεν ξέρουμε πόσο άμεσα θα τα αποστέλλει ο κάθε ένας...

 

Ωστόσο για αρχή μπορούμε να ξεκινήσουμε έτσι. Ο κάθε ένας θα είναι υπεύθυνος για την αποστολή των προϊόντων του ούτως ή άλλως. Για το ποσοστό μπορούμε επίσης να συζητήσουμε... αν και... όταν πάρει φόρα η περίπτωση δεν θα χρειάζεται να υπάρχει κάθε φορά, ίσως μια απλή ετήσια συνδρομή μόνο, γιατί θα είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα μας... Εκτός κι αν αποφασίσουμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα απόθεμα για να χρηματοδοτήσουμε ένα κοινό όραμα, ένα συνεταιρισμό ας πούμε ή την ίδρυση και το χτίσιμο μίας πραγματικής κοινότητας...

 

Ας αρχίσουμε όμως από το βασικό: ποιοί θέλουμε να προσφέρουμε προϊόντα μας και ποιά είναι αυτά?

Ας καταθέσουμε λοιπόν τα προϊόντα μας σιγά-σιγά να δημιουργηθεί η λίστα και οι κατηγορίες:

 

Π.χ.

 • γνωρίζω τον Μιχάλη που επιθυμεί να πουλά τους οργονίτες του 
 • την Έφη που δημιουργεί κοσμήματα με κρυστάλλους
 • μια άλλη φίλη που ζωγραφίζει αγγέλους σε μάρμαρο...
 • τον Νίκο που κατασκευάζει έπιπλα,  
 • ένα φίλο ρεφλεξολόγο 
 • μια φίλη που ζωγραφίζει πορσελάνινους νηπτίρες
 • εσένα Νίκο που διαθέτεις βιολογικό λάδι και αγροτικά προϊόντα
 • τον Ευκλείδη που πουλά πάζλ
 • εμένα που διαθέτω βιβλία, ενεργειακά έργα τέχνης, υπηρεσίες ψηφιακής φωτογραφίας, και γραφιστικής, μεταφράσεις κ.α.

αυτή είναι η πρώτη λίστα που πρέπει να συμπληρωθεί, να δοθούν τιμές και φωτογραφίες, ώστε να αρχίσουμε να χτίζουμε το κατάστημα μας...

 

Μάλιστα σκεφτόμουν πως ίσως να μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και το εναλλακτικό σύστημα αγορών με εικονικούς πόντους και ανταλλαγή προϊόντων ή υπηρεσιών... όπου δηλαδή αντί για χρήματα να μπορεί κάποιος να "πατσίζει" ένα μέρος της παραγγελίας με ένα δικό του προϊόν ή υπηρεσία... (τουλάχιστον μεταξύ των μελών της κοινότητας) 

 

Χαιρομαι που πήρε μπρος η ιδέα :)

Βλέπω με μεγάλη χαρά την ανθοφορία του οράματος μας!

 

 

 

 

 

 

Συγχαίρω την ιδέα και θα πρότεινα το όλο σύστημα να απεξαρτοποιηθεί από τα λεφτά.Μπορούμε αντί για ευρώ να έχουμε ένα εικονικό νόμισμα (http://genia700euro.pblogs.gr/2011/02/antallagh-proiontwn-kai-yphre...) και ο καθένας να προσφέρει ότι μπορεί. Για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, προτείνω επίσης το www.ebloko.gr  Επειδη είμαστε όμως από διαφορετικά μέρη, η παροχή υπηρεσιών θα είναι δύσκολη τουλάχιστον στην αρχή. Μπορώ να προσφέρω έτοιμη ιστοσελίδα η οποία θα χρειαστεί μόνο μια μικρή καλλιτεχνική παρέμβαση από τη Βίκυ! :-)

Καλημέρα και μπράβο για την ιδέα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μήπως θα μπορούσε να υπάρχει και η χρηματική αγορά και η ανταλλαγή, έτσι ώστε και κάποιος που δεν παράγει κάτι να μπορεί να αγοράσει και να γίνεται κατά βούληση?

Ευκλείδη συμφωνώ για την απεξάρτηση από τα χρήματα, όμως μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μεικτό σύστημα και σταδιακά να ακυρώσουμε την χρήση χρήματος, ωστόσο έπιασες σωστά το σφιγμό: ο στόχος είναι να μπορούμε όλοι να έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο μεταξύ μας. Ωστόσο τα προϊόντα θα μπορούν να αγοραστούν και από τρίτους -μη μέλη- οπότε μέχρι τη σταδιακή απεξάρτηση για το χρήμα μάλλον θα είναι μεικτό το σύστημα...

Επίσης θα χρειαστεί περισσότερο στήσιμο και πλατφόρμα καταμέτρησης μονάδων -τεχνικά- οπότε ξεκινάμε με το πρώτο βήμα και σταδιακά οργανώνουμε και τα υπόλοιπα. Όσο για τη σελίδα που έχεις και προσφέρεις -ευχαριστούμε πολύ- μίλησε με τον sunborn που επιμελλείται τα τεχνικά να δει κατά πόσο είναι εφικτό να προσαρμοστεί...

@ Χρύσα και βέβαια θα υπάρχουν και οι δύο επιλογές, στόχος είναι σαν κοινότητα να στηρίξουμε όλα τα μέλη σε αυτό που ήδη παράγουν (προϊόν ή υπηρεσία)γι΄αυτό θα είναι ανοιχτό προς όλους όχι μόνο στα μέλη (για αγορές) Οι μονάδες χρόνου ή οι ανταλλαγές όμως απαιτούν κατάλογο μελών και βάσεις δεδομένων, μια πιο εκτεταμένη οργάνωση δηλαδή- οπότε θα είναι σε επόμενο βήμα...

Όσοι ενδιαφέρεστε ας στέλνετε σε εμένα ή τον sunborn τις λίστες με τα προϊόντα ή τα έργα τέχνης σας ή τις υπηρεσίες, φωτογραφίες και τιμές για να αρχίσει να στήνεται το κατάστημά μας.

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Η αλήθεια είναι πάντα απλή....

ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩN

ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η σελίδα μας για τη λειτουργία της πληρώνει στην Ning σε μηνιαία βάση 44,90 $, δηλαδή 33,25 € (Ισοτιμία)

 Update: από το Γενάρη του 2013 η λειτουργία του ning μας κοστίζει 22ευρώ μηνιαίως.

Στα 620 μέλη που είμαστε σήμερα το ποσό είναι αμελητέο... λιγότερο από 1€ το μήνα! ωστόσο το βάρος πέφτει σε λίγους γενναιόδωρους... και τους διαχειριστές...

Για τα έξοδα του πρώτου έτους λειτουργίας της κοινότητας συνεισέφεραν:

 1. Γιώργος Κοεμτζόπουλος: 100€
 2. Μέλος που επιθυμεί να μείνει ανώνυμο: 100€
 3. Γιάννης Δογάνης: 15€
 4. Κώστας Γεωργίου: 20€
 5. ΙΟΧΡΟΟΧΟΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Solar Action): 25€

Για το ημερολογιακό έτος (Σεπτέμβριος 2011 - Σεπτέμβριος 2012) προσέφεραν τα μέλη:

 1. Α. Ν.: 10€
 2. Φλωρεντία Εφραίμογλου: 20€
 3. Χ. Ν. swangpo: 20€
 4. "Ένα Όνειρο": 32,75€
 5. Δημήτρης Τρέχας: 100€
 6. Κωστής Γ: 10€
 7. Ελπίδα Δεμερτζή: 5€
 8. Styl. CHIM./Ιοχροοχόος Ακαδημία : 25€
 9. Maria Avor : 10€
 10. KATERINA TSOURTSOULA: 15€

Ημερολογιακό έτος (Σεπτέμβριος 2012 - Σεπτέμβριος 2013)

 1. Φλωρεντία Εφραίμογλου: 30€
 2. Samith Evaggelos 20€
 3. Rodana: 5
 4. Δημήτρης Τρέχας120€
 5. Γιάννης Δογάνης: 30€
 6. mike a.d: 20
 7. άγνωστο μέλος: 30€
 8. Θνητος ~

Ημερολογιακό έτος (Σεπτέμβριος 2013 - Σεπτέμβριος 2014)

1. Πανδαιμονιον  20 

2. Δημήτρης Τρέχας100€

3. Γιάννης Δογάνης: 20€

4. EYH : 10

Ευχαριστούμε πολύ!
Οι Συν-Δημιουργοί - Μέλη της κοινότητας

ΥΓ: Εννοείται πως αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε πραγματικό έργο στον έξω κόσμο, όλοι μπορούν και προσφέρουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο - είτε με δωρεές σε χρήματα & είδη, είτε με το μοίρασμα γνώσης και ηθικής συμπαράστασης.

Βασική σκέψη μας είναι να παραμένει η πρόσβαση δωρεάν προς όλους και τα έξοδα να καλύπτονται από τις Δωρεές, τις Διαφημίσεις στην αριστερή μπάρα και κάποιες εκδηλώσεις.

© 2015   Created by Vicky Chrysou.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης